NL | GR | EN

Trainingsgroepen

Atletiek kent vele disciplines. Bij Vitalis kunnen ze, met uitzondering van het snelwandelen, allemaal beoefend worden. Om dit mogelijk te maken zijn er vier verschillende trainingsgroepen:


Loopgroep weg
o.l.v. Bart Slijper en Jascha Norder
In deze groep wordt er voornamelijk op de weg of in het park op afstanden langer dan 5 kilometer getraind. De groep is minder prestatiegericht dan de andere trainingsgroepen en er is onderling veel niveauverschil, waar altijd goed rekening mee wordt gehouden door de trainers. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.
Op de maandagavond kan er worden meegedaan aan de technische looptraining (zie hieronder)

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Voorlopig tot en met augustus op zondag 14:00-16:00 op de baan
Technische looptraining
o.l.v. Dirk Dijkstra
Wil je naast veel meters maken, ook graag meer focussen op je techniek tijdens het lopen en deze verbeteren. Kom dan naar de technische looptraining speciaal voor MLA en loopgroep weg atleten. De training benadert het lopen vanuit de coördinatieve kant. Dit betekent dat de training in circuit vorm is waarin verschillende oefening worden gedaan om de grote spiergroepen specifiek te trainen, gecombineerd met herstellende stukken lopen tussendoor. De zwaarte van de oefeningen kan per atleet worden afgestemd. De perfecte combinatie dus tussen techniek en het lopen voor alle MLA en loopgroep weg atleten van elk niveau.

Trainingstijden
Maandag 18:45
Middellange afstand groep (MLA) - Dirk
o.l.v. Dirk Dijkstra
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De MLA trainingen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Op maandag is er een technische looptraining (zie hierboven), op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Op zaterdagochtend wordt er getraind in het park of op de baan. De trainingen op zaterdag zijn niet specifiek voor MLA-lopers, maar zijn ook geschikt voor atleten van de andere trainingsgroepen. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45
Zaterdag 10:00


Corona schema:
Dinsdag 19:15
Donderdag 19:15
Zaterdag 10:00
Middellange afstand groep (MLA) - Fokie
o.l.v. Fokie Cnossen
De MLA is bedoeld voor lopers die zich richten op de 800 t/m 5000 meter op de baan en mogelijk langere afstanden op de weg. De gezamenlijke trainingsmoment van MLA Fokie zijn op dinsdag en donderdag. Op dinsdag en donderdag zijn er looptrainingen op de baan. Daarnaast wordt de maandag gebruikt voor een kracht training of kan er worden aangesloten bij de technische looptraining. Op zaterdag kan er worden aangesloten bij de MLA Dirk groep. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan.

Trainingstijden
Dinsdag 18:45
Donderdag 18:45


Corona schema:
Dinsdag 19:15
Donderdag 19:15
Sprintgroep
o.l.v. Niels en Sybout
Hier zal je je thuis voelen als het korte sprintwerk je passie is. De trainingen zijn gericht op 60 t/m 400 meter lopers. Op maandag en donderdag wordt er op de atletiekbaan getraind en op dinsdag is de krachttraining in het krachthonk naast de baan. Voorafgaand aan de training wordt er verzameld aan het begin van de tribune naast de atletiekbaan, bij de krachttraining in het krachthonk naast de kantine.

Trainingstijden
Maandag 18:30
Dinsdag 18:45 (kracht)
Donderdag 18:30
Vrijdag 18:30 (kracht)


Hordentraining
o.l.v. Widmer van der Graaf
Voor de atleten die graag over de horden springen, is er op donderdagavond de hordentraining. Tijdens deze training kunnen alle afstanden van 100 tot en met 400 meter horden worden getraind! De start van de hordentraining vindt plaats bij de 110 meter horden startlijn.

Trainingstijden
Donderdag 19:30
Technische groep 
o.l.v. Konstantin Sarnatskiy en Widmer van der Graaf
Voor de technici die zich willen specialiseren in de technische onderdelen van de atletiek (ver-, hinkstap-, hoog- en polsstokhoogspringers, kogelstoten en - slingeren en speer- en discuswerpers). Voorafgaand aan de training wordt er verzameld bij de start/finish op de baan voor de gezamenlijke warming-up. De technische groep wordt getraind door Konstantin en Widmer.

Widmer begeleidt op de maandagen de onderdelen kogelstoten en discuswerpen en op de woensdagen hoogspringen en speerwerpen.
Konstantin begeleidt het ver- en hinkstapspringen en het sprinten.

Trainingstijden
Maandag 18:30
Woensdag 18:30


Corona schema:
Maandag 19:15
Woensdag 19:15