NL | GR | EN

Over Vitalis

Ben jij geïnteresseerd in atletiek of hou je van hardlopen? Dan kun je terecht bij de grootste en leukste studentenatletiekvereniging van Nederland: Vitalis! Vitalis is dé vereniging waar sport en gezelligheid gecombineerd worden! Van hoogspringen tot speerwerpen en van sprinten tot duurloopjes, er is altijd een trainingsgroep die bij jou past. We doen mee aan landelijke wedstrijden zoals de nationale competitie en Nederlandse Studentenkampioenschappen, maar ook aan kleinere wedstrijden, zoals onze eigen clubkampioenschappen. Naast sporten hebben we ook allerlei andere activiteiten. Zo eten we na de dinsdagtraining met z’n allen in de kantine en zijn vele leden te vinden bij de maandelijkse borrel in onze stamkroeg Tram 13. Ook hebben we een jaarlijks verenigingsweekend, zorgt de feestcommissie voor te gekke andere uitjes en organiseren we een eigen gala.

Op deze pagina kan je alles over Vitalis lezen. Heb je nog vragen? Dan kan je altijd een mail sturen naar secretaris@vitalis.org. Als je lid wilt worden, scroll dan naar beneden!

Trainingsgroepen

Bij Vitalis hebben we een hele hoop trainingsgroepen, zodat je precies de onderdelen kan doen die jij leuk vindt. Bijna elke dag van de week is er wel een groep waar je bij kan trainen. Je kan op elk niveau aansluiten: sommige Vitalisten hebben nog nooit aan atletiek gedaan en anderen lopen op de Nederlandse Kampioenschappen. Je kunt bij ons kennismaken met alle takken van de atletiek, er zit zeker iets bij wat je leuk vindt! Voor beginners kunnen de beginselen van het lopen en de technische onderdelen bijgebracht worden in verschillende trainingsgroepen.

Wil je graag meer weten over de verschillende trainingsgroepen en meer te weten komen over de trainingstijden? Klik dan hier.

Lijkt het je leuk om eens een training mee te doen? Je kunt altijd vrijblijvend vier keer gratis komen trainen voordat je echt lid wordt!

Wedstrijden

Vitalis doet aan verschillende wedstrijden mee. Zo zijn er per jaar acht NSK’s, oftewel Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Hier strijden Vitalisten tegen studenten van andere studentenatletiekverenigingen om de winst. NSK’s zijn leuke laagdrempelige wedstrijden die altijd afgesloten worden met een knallend feest. Ben je benieuwd welke NSK’s er allemaal zijn? Houd je vast voor de waslijst: NSK Baan, NSK Teams, NSK Indoor, NSK Weg, NSK Cross, NSK Meerkamp, NSK Ekiden en NSK Traplopen.

Daarnaast doet Vitalis ook mee in de landelijke competitie van de Atletiekunie. Zowel de damesploeg als de mannenploeg zijn actief in de tweede divisie. Alles over de competitie kan je hier lezen.

Een wedstrijd waar Vitalis uiteraard niet kan ontbreken, is de Batavierenrace. Dit is een estafettewedstrijd waarin van Nijmegen naar Enschede gelopen wordt door een team van 25 enthousiaste Vitalisten.

Tot slot organiseren we ook onze eigen wedstrijden! Zo is er ieder jaar in januari de Zac Freudenburg Cross in het Stadspark en kan je twee keer per jaar de strijd aangaan tegen andere studenten uit Groningen tijdens de ACLO-Vitalisrun op Zernike. En er zijn uiteraard de Clubkampioenschappen: op de baan en op de weg en als cross. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hier meer over alle CK’s.

Sociale activiteiten

Naast al het trainen zijn er een hoop sociale activiteiten. Zo is er elke dinsdagavond een hoop gezelligheid te vinden in de kantine: na training eten we gezamenlijk. Een aantal Vitalisten neemt de taak op zich om te koken en iedereen die mee wilt eten schuift gezellig aan.

Daarnaast is er iedere maand een borrel. Deze is op de tweede woensdag van de maand in onze stamkroeg Tram 13. Op deze borrels is regelmatig een leuk thema, zoals de Valentijnsborrel of de foute kersttruien borrel. Na de borrel wordt er vaak nog een kroeg opgezocht om tot in de vroege uurtjes te dansen.

De FeestCie organiseert maandelijkse activiteiten. Deze activiteiten variëren van mountainbiken en kanoën in de diepen van Groningen tot bowlen en jeu de boules. Meestal worden deze activiteiten afgesloten met een biertje in Tram 13.

Naast deze maandelijkse activiteiten zijn er ook jaarlijkse activiteiten. Zo zijn er ieder jaar twee trainingsweekenden. Tijdens deze weekenden wordt een locatie uitgezocht waar mooi getraind kan worden, zodat jij helemaal klaar bent voor het wedstrijdseizoen. Na de trainingen worden er vaak spelletjes gespeeld en in de avonden zijn er leuke activiteiten. Voor de Vitalisten die graag een weekendje weg willen, maar een keer niet willen trainen, is er het verenigingsweekend. Tijdens het verenigingsweekend strijden verschillende teams in allerlei spellen om de winst. Ook is er ieder jaar in oktober het Vitalis gala. Hier heeft iedereen een keer een andere outfit aan dan een hardloopbroek, en wordt er een knalfeest gegeven. Tot slot viert een groep Vitalisten iedere zomer samen een vette vakantie. Er wordt een week lang op een leuke locatie, zoals in Zuid-Limburg of de Ardennen, van alles gedaan: van klimmen tot mountainbiken en van hardlopen tot zwemmen. Naast deze sportieve activiteiten worden er veel leuke spellen gedaan, zodat iedereen een weekje kan genieten.

Commissies

Bij Vitalis hebben we een hele hoop commissies. Leden die een commissie doen heten ook wel actieve leden. Zonder actieve leden zou er bij Vitalis een stuk minder te beleven zijn! En een commissie is ook gewoon heel gezellig. Zo maakt de Ei-Redactie het clubblad waarin alle sappige roddels te vinden zijn, organiseert de FeestCie borrels en activiteiten, promoot de PR-SponsorCie Vitalis in de KEI-week en introperiode, zorgt de WPC (wedstrijd promotie commissie) voor gezellige wedstrijden en legt de FlitsCie alle activiteiten vast in foto’s en filmpjes.

We hebben te veel commissies om hier op te noemen, dus neem vooral een kijkje onder het kopje ‘commissies’ op de website.

Word lid

Lijkt je het leuk om lid te worden? Klik dan hier voor alle informatie over lidmaatschap en klik op de klop links om je aan te melden!

Je kan altijd vrijblijvend 4 proeftrainingen komen doen in een aantal van onze trainingsgroepen. Zou je dit graag willen? Stuur dan een mail naar secretaris@vitalis.org. Voor alle andere vragen kan je ook bij onze secretaris terecht.

Hopelijk zien we je snel een keer op de baan of bij een activiteit!