NL | GR | EN

Sfeerverslag NSK Baan

Door: Suzanne Knappmann, op 16-07-2022 om 10:47

Geschreven door: Suzanne

Zaterdag ochtend, 8 uur, de geur van lauw warme, kleffe poffertjes spreid zich langzaam door de coupe. Omringd door bergen bagage leggen enthousiaste, maar nog licht slapende vitalisten de perfecte bodem voor een mooi weekend. Eenmaal aangekomen bij de mooie Vitalis blauwe baan in Wageningen barst de strijd om de medailles meteen los. Meerdere Vitalisten begonnen het weekend met hun debuut bij het kogelslingeren, later werd er onder andere ook nog hoog gesprongen, ver gesprongen, discus geworpen, en kogel gestoten. Na een verfrissende  duik in  steeple bak wist Rens de eerste Vitalis medaille van het weekend te bemachtigen bij het hoogspringen. Met een nieuw PR vloog hij zo het derde trapje van het podium op. De mannen van loopgroep kech hebben gestreden voor wat ze waard waren bij de omgekeerde zweedse estaffete, maar het was helaas net niet genoeg. Misschien moeten jullie het in het vervolg toch bij de weg afstanden houden mannen.

‘S avonds werden de buikjes gevuld met een overheerlijk pastabuffet, ons nog niet bewust van het drama wat zich later op de avond zou afspelen. Niet veel later, tijdens het opzetten van de camping, zijn wij namelijk tot ons grote verdriet onze geliefde mascotte Barbabenno verloren aan de brasbarbaren van Dodeka. Hij is echter niet de enige die de nacht heeft doorgebracht in een ander tentje, maar hier doen wij verder natuurlijk geen uitspraak over. Laten we het er voor nu op houden dat het een heel geslaagd feest was. In de bunker werd fanatiek gedanst en gestickerd, soms met gevaar voor eigen leven.

De volgende ochtend werden we wakker op een prachtig versierde camping, menig tent had een mooi blauw tintje gekregen in de vorm van een Vitalis sticker. Na een rustig opstart ontbijt vervolgde de atleten hun weg naar meer nieuwe PR’s en medailles. Wouter wist bij het hordelopen knap het zilver binnen te halen, Roos miste bij hetzelfde onderdeel op 6 honderdste helaas net het podium. Verder sneuvelde er vele PR’s, onder ander bij het hink-stap-springen, de 800m, 200m, polsstokhoog en speerwerpen. Omdat de beentjes na dit volle weekend (waarbij sommige atleten een heuse meerkamp hebben afgewerkt) nog niet genoeg hadden gedaan sloten we af met een 4x400m. Maar wat was het een mooi weekend! Na wat afsluitende pizza’s en ijsjes was het helaas toch wel weer tijd om huiswaarts te keren.