NL | GR | EN

NSK Meerkamp

Door: Suzanne Knappmann, op 15-06-2022 om 12:02

Daar was het dan eindelijk: het langverwachte NSK Meerkamp. Het weer zat mee, het aantal inschrijvingen was boven verwachting en er stond een mooi programma inclusief het ludieke onderdeel vlalikken in de planning. De week ervoor hadden we nog wel een tegenvaller dat de baan was afgekeurd, maar we waren erg blij om te zien dat het de sfeer er niet minder op maakte. De atleten kwamen van ver, sommigen zelfs al op de vrijdag vanwege de lange reis, maar die was het helemaal waard. Het was een weekend vol met sportiviteit, zon(nenbrand), bakjes vla, prachtige outfits op het feest en gewoon vooral veel gezelligheid.

In twee dagen hebben atleten een meerkamp, een loopvijfkamp of losse onderdelen gedaan. Met een beetje tegenwind op de 100m voor de finish en met een drankpost tegen de hitte is het maar liefst 18 atleten gelukt op alle 5 de afstanden van de loopvijfkamp uit te lopen. Ze hebben zich laten zien en de verzuring overwonnen op afstanden variërend van 100m tot 5000m. Bij de gewone meerkamp zijn er maar liefst 53 mensen van start gegaan. Zij hebben zich naast het lopen ook nog laten zien bij het springen en werpen en mooie prestaties geleverd. Helaas is er bij de meerkampen niemand van Vitalis op het podium gekomen, maar het is de andere verenigingen natuurlijk ook wel gegund…

Bij het onofficiële NK vlalikken stond Vitalis wel in de finale! Dat kon natuurlijk niet anders met een naam als ‘likken met Rens’. Met een fotofinish is de eerste plaats net aan ze voorbij gegaan, maar het was een mooie strijd met deelnemers variërend van de atleten zelf natuurlijk tot het ‘likkende leiders’ team waar zelfs de wedstrijdleider fanatiek mee deed. Na dit spektakel was er een lekkere maaltijd verzorgd door het Midden-Oosterse cateringbedrijf Yamen Cuisine als goede bodem voor het feest dat volgde. Met grote getalen vertrokken de atleten, juryleden en andere aanwezigen de stad in richting de Brouwerij. Het thema ‘Baccardio’ werd goed gevolgd en de foute fitness haar- en zweetbandjes waren aan het einde van de avond overal in de stad te zien. Na een kort nachtje op de camping of elders in Groningen werd de wedstrijd voortgezet op de zondag. Het tempo lag iets lager door de brakheid en het polsstokhoogspringen dat best een beetje uitliep, maar met een beetje vertraging werd uiteindelijk de dag toch mooi afgesloten met een prijsuitreiking onder het genot van wat pizza’s op de tribune.

Al met al was het een geslaagd weekend, we kijken uit naar volgend jaar!