NL | GR | EN

Sfeerverslag Batavierenrace

Door: Suzanne Knappmann, op 16-05-2022 om 22:06

Geschreven door Thijs

Het is inmiddels alweer even geleden, maar na twee jaar zonder een fysieke Batavierenrace was het vrijdag 29 april eindelijk tijd voor de 50e editie van het grootste studentenevenement van Europa. Terwijl een deel van team Vitalis naar een plekje in de trein zocht, was er ook al een volgepropt busje met bagage op weg naar Enschede om een plekje op de vlindercamping te claimen. Waar sommigen tijdens het tent opzetten in Enschede al een blik lauw open trokken, was de avondploeg in Nijmegen al op zoek naar waar ze het best nog even een nummer 2 konden draaien. Om 22:30 klonk dan eindelijk het startschot, wat voor Bouwe het sein was om het Vitalis team even goed van start te laten gaan. Het vervolg van de avondploeg liep voorspoedig en er werd dan ook het één na het andere team ingehaald. Zelfs na een lekke band van de fiets en het teruglopen van Yvon, kwam ons team als allereerste aan bij het herstart punt. Dit kwam deels omdat de universiteitsteams ook een uur later waren gestart, maar dat is verder bijzaak.

Ondertussen was de ochtendploeg na een paar uurtjes slaap bij de herstart aangekomen om het stokje (of in dit geval hesje) over te nemen. Ook bij de ochtendploeg liep iedereen de longen uit het lijf, ook al was het wel de vraag of Bart in het strakke schema voor RUG Hanze en Vitalis kon lopen. Dit bleek uiteindelijk geen probleem te zijn en al gauw was het de beurt aan de middagploeg om de klus te klaren. Na de start in Nijmegen en etappes die door Duitsland gingen, was het zien van de Grolschfabriek toch het teken dat de finish in zicht was.

Eenmaal terug op de campus was het aan Renske en Robin om ons te vertegenwoordigen op de laatste etappe eindigend op de atletiekbaan. Na een flinke eindsprint met de vlag om de schouders resulteerde dit in een totale tijd van 12:51:06 en een 15e plek in het algemeen klassement.

Ondertussen had ook het RUG Hanze team met Vitalis als hofleverancier, alle andere universiteitsteams helemaal omver geblazen. Met ruim twintig minuten voorsprong op hun naaste belager, mochten deze toppers op het podium in de feesttent hun prijs in ontvangst nemen. Het feest kon natuurlijk niet beginnen voordat we eerst samen met team Rug Hanze, Tritanium en de Aclo allemaal een bak chinees naar binnen gewerkt hadden. Wat er verder op het feest gebeurt is, is allemaal niet helemaal goed blijven hangen, maar het is zeker een aanrader om het volgend jaar allemaal een keer mee te maken.

De volgende ochtend stond de wekker voor velen alweer heel vroeg, omdat er een groot deel alweer op de baan moest staan voor de competitie. Al met al was het een heel geslaagd weekend, maar gaan we natuurlijk volgend jaar wel voor de eerste plek!