NL | GR | EN

Sfeerverslag Trainingsweekend

Door: Suzanne Knappmann, op 20-04-2022 om 12:07

Geschreven door Rens

Op 1 April, de dag van grappen en grollen, zijn een aantal gemotiveerd Vitalisten afgereisd naar Ommen voor het jaarlijkse voorjaars- trainingsweekend. Tegen het einde van de middag kwamen de eerste Vitalisten aan in de accommodatie gelegen in het mooie Overijsselse landschap. Hier werd vervolgens samen gegeten en voorbereid op de aankomende training van zaterdag. Natuurlijk ging deze avond ook samen met spelletjes, van intens Secret Hitler tot een iets luchtiger potje Qwix.

De volgende ochtend, na een goed ontbijt, trotseerde de eerste atleten al hardlopend de vijf kilometer lange tocht naar de atletiekbaan om hier verder te trainen. Eerst een begeleidde warming up van Dirk, daarna verschillende afstanden op de rondbaan, speerwerpen en hoogspringen. Iedereen heeft ’s ochtends zijn best gedaan, met een wisselend resultaat. Na een welverdiende lunch gingen de atleten verschillende kanten op. Er was een buikspierkwartier, de echte krachtpatsers gingen het kracht honk in en door de atleten die nog niet genoeg hadden gerend werd er nog een 10 kilometer gelopen. 's Avonds werd er een heerlijk biertje genuttigd.

Waar de één op zondag fris en fruitig wakker werd, waren bij andere atleten de oogjes toch iets kleiner, maar voor iedereen stond er nog een prachtige hardloop route door de bossen van Ommen te wachten. Na deze route was het trainingsweekend al weer bijna ten einde, of toch niet? De NS had  een storing waardoor we nog iets langer van de gezelligheid konden genieten. De wandelroute terug naar het station, ideaal om de spierpijn eruit te lopen, werd voor de meeste afgelegd met een lekker ijsje. Na nog een kleine detour in Emmen kwamen alle Vitalisten weer aan in het hoge noorden en is iedereen helemaal klaargestoomd voor het wedstrijdseizoen.