NL | GR | EN

Terugblik maart

Door: Martijn van Dijk, op 16-04-2022 om 15:02

Geschreven door: Martijn

In de maand maart hebben we niet stilgestaan. Met maar liefst 3 NSK’s en nog veel meer andere gezelligheid hebben menig Vitalisten het hele land doorkruist om zichzelf te laten zien op sportief en sociaal vlak. Als eerste is er een selecte groep doorzetters naar Nijmegen afgereisd om mee te doen aan de Leemkuilcross, oftewel NSK Cross. Met afstanden van 3,6 en 8,4 km zat er van alles tussen voor de echte crosser. Het heuvelachtige parcours en de trap waren een echte uitdaging en voor sommige atleten die meededen ook verrassing dat deze aanwezig waren. Met veel tevreden atleten na de race heeft Vitalis helaas geen échte prijs gepakt, maar zijn we wel knap 3e geworden op het ludieke onderdeel in de vorm van een pubquiz run.

Om het succes van de alle NSK’s alvast te vieren was het woensdag tijd voor een borrel. Bij de verlate carnavalsborrel mocht iedereen precies zo verkleed gaan als ze zelf wilden, zolang het maar binnen het thema carnaval past. Van mede-Vitalisten tot garnaal en van Robin Hood tot biertje, alles liep rond op de borrel en heeft weer gezellig bij gekletst en de nodige energie eruit gegooid met een danspasje.  

Het 2e NSK op de agenda was Indoor in Apeldoorn. Alles was daar geweldig net als het sfeerverslag. Dus wil je deze terugblik compleet maken? Lees die vooral dan even terug!

Het weekend erna was er helaas geen Studentenkampioenschap die we onveilig konden maken. Daarom heeft Vitalis, dankzij de ZFCie, een prachte cross neergezet! De Zac Freudenburg cross was enkele keren uitgesteld en nu was het toch echt tijd! Voor een cross waren het prachtige weersomstandigheden en het etenstentje serveerde heerlijke snert. Zac Freudenburg (voormalig Vitalist en – wereldrecordhouder op de marathon met kinderwagen) zelf was ook aanwezig en werd er tot zijn eigen verbazing afgelopen door een huidig Vitalist op de lange cross. Dat mocht de pret niet drukken, want het was nog steeds een erg leuke wedstrijd. Zowel voor toeschouwer als deelnemer.

Na al die sportiviteit is het ook tijd om weer eens bij te komen. De FeestCie had een aantal heerlijke cocktails voorbereid en iets genaamd ‘Negroni’ (Italiaanse klassieker). 4 riante huizen werden beschikbaar gesteld, waar de deelnemers kennis konden maken met de culinaire hoogstandjes die de wereld van de cocktails te bieden heeft. Onder het genot van een drankje, nieuw vergaarde kennis en een spelletje werden alle huizen en daarmee cocktails bij langsgegaan. Na de workshop kon er nog even uitgebreid nagepraat worden in de Tram over hoe lekker die Moscow Mule nou eigenlijk was.

Alweer tijd voor het laatste NSK van deze maand. NSK Ekiden. Deze marathon in estafette vorm werd druk bezocht en twee gemengde teams van Vitalis verschenen aan de start in Utrecht om er een mooie wedstrijd van te maken. Onder luide aanmoediging van Jeroen, hebben de overige Vitalisten zo hard mogelijk gelopen. Team blauwe druif deed het erg goed viel net buiten de prijzen. Na een schamele drie uur was iedereen zo ongeveer over de finish en kon worden teruggekeken op goede tijden en een mooi resultaat. Achteraf was er wederom een maaltje voor de sporters en kon er in de kantine, tegen een zeer schappelijke prijs, een drankje worden gedronken. Ook zijn er vele danspasjes gewaagd, verhalen ontstaan voor later en is ‘het gras’ meerdere keren gezongen met alle studentenatletiekverenigingen. Aan al het moois komt een eind en na een mislukte poging om in Utrecht te gaan stappen, gingen alle Vitalisten naar hun tentje om met de vrieskou nog een beetje slaap te pakken. Na een korte en koude nacht, was het dan tijd voor de barre tocht terug, na een heerlijk ontbijt in Utrecht en een mooie tocht door de stad.

Dit was alweer de maand maart. Maar we hebben in april nog genoeg leuke dingen in het vooruitzicht, zoals bijvoorbeeld het trainingsweekend beginnend op 1 april. Dat en nog veel meer in het volgende maand verslag!