NL | GR | EN

Terugblik September

Door: Tom Speelman, op 04-10-2020 om 15:57

September was een drukke maand met de laatste wedstrijden van het zomerseizoen, 2 NSK’s en natuurlijk de introperiode!

Meteen in het eerste weekend van september was er een baanwedstrijd in Leeuwarden waar een groep van 9 Vitalisten mooie tijden liep, waaronder maar liefst 5 PR’s. Ook was er op 5 september het NSK Teams in Hengelo waar een groep van 24 atleten naar toe reisde. Op deze mooie dag werden 24 PR’s gelopen en 7 podiumplaatsen gehaald, waaronder een mooie eerste plaats voor Team Rietadt tijdens het ludieke onderdeel ‘de desinfectie-estafette’. Na dit sportieve weekend begon de introperiode: met 64 introleden, 20 intro-ouders en 3 weken aan activiteiten was het een gezellige en drukke boel. Uiteindelijk is er heel wat afgetraind tijdens de introperiode: de 8 intro-groepen hebben 8 verschillende trainingen gehad, zodat ze konden kennismaken met alle onderdelen van de atletiek. Naast deze sportiviteit was er ook genoeg tijd voor gezellige activiteiten: er was een running borrel waarbij de introgroepjes tijdens verschillende spellen de strijd tegen elkaar aan gingen, de FeestCie organiseerde een voetbaltoernooi waar het er fanatiek aan toe ging en als afsluiting van de introperiode was er nog een commissiemarkt waar voor het eerst sinds lange tijd weer eenmalig dinsdagavondeten was.

Tijdens deze drukke weken stonden er op verschillende wedstrijden Vitalisten aan de start. Er is gelopen bij de Singelloop in Enschede, het NK Atletiek voor junioren, de 4 mijl van Assen, de avondwedstrijd in Dronten, het NSK baan in Nijmegen (waar Femke een tweede plaats behaalde bij het hoogspringen en Silke een eerste plaats bij de 3000m), de BB-lopers Baan classic in Zwolle, de Thaisner DörpsRun en de sluitingswedstrijd in Leeuwarden. Deze hele waslijst aan wedstrijden laat mooi zien dat iedereen toch nog aan wat wedstrijden heeft kunnen meedoen in dit rare corona-seizoen.

September werd afgesloten met de halfjaarlijkse ALV van het bestuur: ondanks dat het een raar eerste halfjaar is geweest, heeft het bestuur veel gedaan en zijn ze helemaal klaar voor het tweede deel van hun bestuursjaar!