NL | GR | EN

Sfeerverslag mei

Door: Rixt Hofenk, op 09-06-2024 om 12:51

Vroeger was alles beter. Daarom begon de maand mei met een trip down memory lane tijdens de Granny borrel. Geruite overhemden, pruiken en snorren werden tevoorschijn getoverd om zoveel mogelijk op onze opa's en oma's te lijken! Verwelkomd worden in de Tram met blokjes kaas en mariakaakjes maakte de avond nog net niet tot een kringverjaardag. De Vitalisten bleken zelfs, ondanks hun roestige verschijning, toch nog redelijk soepel tijdens het uitgaan na de borrel.

Gelukkig waren de Granny's van Vitalis zo weer teruggetoverd tot studenten, want dat maakte NSK Meerkamp wel wat makkelijker. Hoogspringen met rollator en de 100 meter horden met een wandelstok klinkt toch niet als een ideale situatie. Twee dagen lang streden de Vitalisten namelijk in Delft om de titel Nederlands studentenkampioen meerkamp of loopmeerkamp. Uiteindelijk werd onze eigen Jetske Meijer 1e op de zevenkamp bij de vrouwen. Iedereen heeft het dit weekend ontzettend goed gedaan!

Er was niet veel tijd om bij te komen van het drukke weekend, want op woensdag 15 mei stond de jaarlijkse Vitalis veiling op het programma: de Pr-Sponsorcie haalde een recordbedrag van bijna €1200,- op voor Vitalis met dank aan alle leuke ingestuurde items en aan gulle Vitalisten. 

Het weekend van 24 mei werden de tenten weer tevoorschijn gehaald en gingen we op pad naar Enschede voor de jaarlijkse Batavierenrace. In 25 etappes liepen we in estafettevorm van Nijmegen naar Enschede, gevolgd door een feest. Het was weer een gezellig weekend. 

Om in de estafette-sferen te blijven, eindigde de maand mei uiteindelijk met de jaarlijkse beerchase. In teams van 3 werden er vier keer per persoon een biertje geadt, waarna een rondje gerend werd. Uiteindelijk won 1/2 Gang bij de vrouwen, bestaande uit Suzanne, Tamara en Evelien. Bij de mannen wonnen Wietse, Arvid en Finn met hun team 'De Bonpakkers'. 

Mei was dus weer een maand vol sportiviteit en gezelligheid!