NL | GR | EN

Sfeerverslag april

Door: Rixt Hofenk, op 07-05-2024 om 12:53

Het voorjaar en daarmee het baanseizoen is weer begonnen! Dat betekent volle Vitalis-agenda's voor veel Vitalisten. In april reisden we alweer het hele land door voor wedstrijden en in de komende maanden zal dit alleen maar meer worden!

De maand begon met de maandelijkse borrel en ditmaal wisselden Vitalisten het Vitalisblauw in voor roze! Helaas waren de roze Vitalissokken er nog niet, maar alsnog kleurde de hele Tram vrolijk roze en zelfs Joop deed mee!

De FeestCie zat niet stil, want een weekje later stond er alweer een activiteit op het programma, namelijk 'Ik hou van Holland'. Dit werd een gezellige avond in de kantine met allerlei spelletjes in het thema van 'Ik hou van Holland'.

De avond werd niet te laat gemaakt, want op donderdag 18 april was het tijd voor het ACLO-gala. Een grote groep Vitalisten was aanwezig om te zien hoe Finn van Pijkeren de sportprijs won voor zijn prestaties op het NK Biermijl en hoe Marit van der Schaaf namens het RUG-Hanze Batavierenrace team de prijs voor sportploeg van het jaar in ontvangst mocht nemen. 

Richting het einde van april was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd, deze keer in Ede. Zowel de mannen als de vrouwen staan momenteel 27e in de landelijke 2e divisie. Het was dus een succesvolle wedstrijd met hier en daar een hagelbui, maar vooral ook zon. 

De EerstejaarsCie organiseerde in april hun tweede activiteit van dit jaar: een avond met Oud-Hollandse spelletjes. Het was een gezellige avond die begon met stoelendans, gevolgd door koekhappen, sjoelen, eierrace en spijkerpoepen. 

Ook de WegCie mocht in april aan de slag: zij organiseerden 24 april de AV Run bij de ACLO. Na een mooi rondje langs het Reitdiep van 3,5 of 6,5 kilometer stonden er behoorlijk wat Vitalisten op het podium! Het was weer een geslaagde editie. 

Verder waren er bij de trainingen en bij het dinsdagavondeten weer veel Vitalisten te zien, we hopen iedereen in mei weer veel op de baan te zien!