NL | GR | EN

Sfeerverslag november

Door: Laurens Zureiqi, op 18-12-2023 om 11:39

November stond voor velen in het teken van Vitalis. De maand begon voor een deel van Loopgroep Weg op Terschelling bij de Berenloop. Door weer en wind vlogen de blauwe shirts over het Noordzeestrand. PR’s sneuvelden en sommigen liepen zelfs hun eerste halve marathon.

Veel tijd om uit te rusten was er niet, want woensdag 8 december stond een heel bijzondere borrel op de agenda: de KB-bekendmakingsborrel. Vitalisten mochten raden wie zij in het KB verwachtten en uiteindelijk werd het KB bekendgemaakt met Rosa (voorzitter), Miriam (secretaris), Fleur (penningmeester), Diewertje (commissaris sport) en Rixt (commissaris extern). Tot en met de ALV gaan zij als Disneyprinsessen door het leven. Vooral Fleur was als Ariël twee dagen later volledig in haar element bij de Zac Freudenbergcross: het water stond na dagen regen namelijk tot aan de enkels, een zeemeerminnenstaart is dan best handig. Met een groot aantal deelnemers was het weer een succesvolle editie van de ZFC, georganiseerd door de WegCie. 

Niet alleen de WegCie zat niet stil in november, ook de FeestCie was druk: op woensdag 15 november organiseerden zij namelijk een spikeballclinic, gegeven door niemand minder dan Vitalist Frank Buigel. Hoewel het bij sommige Vitalisten erg duidelijk was waarom zij geen balsport doen, had iedereen een leuke avond die uiteraard eindigde in de Tram. 

In het weekend vertrokken we met 30 man richting Ameland voor het najaarstrainingsweekend. Door een boom op het spoor wegens storm en blikseminslag in het regelcentrum van de treinen bivakkeerden we 2 uur lang op station Leeuwarden, maar gelukkig belandden we uiteindelijk na een reis van 6 uur in plaats van 3,5 toch nog op Ameland. Er werd twee dagen over het strand, door de duinen en door het bos hardgelopen en gewandeld, de VakanCie had een leuke pubquiz bedacht en ook de sjoelbak werd goed gebruikt.

Twee weken na spikeball stond een grote groep actieve leden weer in de gymzaal, maar dit keer met pijl en boog in hun hand: met het actieve ledenuitje werd de sport Archery Tag namelijk uitgeprobeerd en dit was een groot succes. Bijna alle actieve leden waren aanwezig om op elkaar te schieten. Onder de blauwe plekken keerden de Vitalisten terug naar huis. Echt ideaal voor het gala, twee dagen later. 

Kortom, november was weer een maand vol met Vitalis, want naast al deze activiteiten werd het dinsdagavondeten ook weer druk bezocht en er werd natuurlijk trouw getraind, onder andere in de sneeuw!