NL | GR | EN

Sfeerverslag mei

Door: Laurens Zureiqi, op 04-07-2023 om 12:22

Mei stond in het teken van de sport die we allemaal zo leuk vinden, namelijk atletiek! Zelf deed ik voor het eerst in tijden weer eens mee aan een meerkamp bij het NSK meerkamp en daarnaast volgde ik Vitalis op de voet bij de deelname aan de competitie. Natuurlijk werd deze maand ook het studenten gedeelte van onze vereniging niet vergeten bij de borrel en de beerchase. Hieronder lezen jullie mijn bevindingen van deze maand!

Het begon allemaal bij de competitie in Veenendaal. Al vroeg gingen we met de auto hierheen en zelf wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik was namelijk nog nooit bij zoiets geweest en was studentenkampioenschappen gewend. Snel kwam ik erachter dat het toch allemaal wat serieuzer was en dat was dan ook te zien aan de prestaties. Persoonlijke records en zelfs clubrecords vielen als rijpe appelen van de boom en het was dan ook prachtig om onze Vitalisten ook in hun professionelere omgeving aan het werk te mogen zien. Mijn doel bij de competitie wedstrijden is dan ook om het allemaal vast te leggen op de Instagram en op deze manier zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de prestaties!

Vervolgens vond een heel ander evenement plaats waar ik me wel bij kon laten zien, namelijk de jaarlijkse Beerchase. Hierbij is het de bedoeling dat je ongeveer 200 meter rent en vervolgens een biertje (of een cola, wat nog zwaarder bleek te zijn) adt. Dit herhaal je 4 keer. Nou ben ik op beide onderdelen niet de snelste, maar is het alsnog leuk om te kijken waar je nou echt staat. Met mijn team genaamd de rode zeemuiters waren wij dan ook niet de favoriet en werden we mede door iemand die het wat lastig had met zijn cola 1 na laatste. Dit mocht de pret niet drukken, want daarna hebben we nog keurig feestgevierd in de stamkroeg, Tram 13, net als de week ervoor bij de blauwe borrel.

Op 24 mei stond hier ook de Vitalis veiling op het programma. Op deze avond halen we met allerlei ludieke items geld op voor onze vereniging en ik zat dit jaar in de organisatie. Het was soms wat lastig om leuke items te krijgen, maar uiteindelijk is er voor een prima bedrag opgehaald! Vooral het doorprikken van een ballon waar een briefje met een item in zat was erg gewild. Andere items waren bijvoorbeeld het zijn van VIP bij het verenigingsweekend, een cocktailworkshop met de organiserende commissie en het naamgeven van onze opslagunit (met bordje en al). Natuurlijk waren er nog veel meer items, dat belooft wat voor volgend jaar!

Tenslotte was het dan zover, het Nederlands studentenkampioenschap op de meerkamp. Ik heb het hele jaar vaak bij de meerkampgroep meegetraind en merkte hier dat de atletiek ervaring die ik tussen mijn 5e en 12e heb opgedaan toch ver (lees heel ver) was afgezakt. Mijn verwachtingen waren daarom ook niet hoog, maar ik had er wel erg veel zin in! Mijn voorbereiding was echter niet optimaal vanwege de avond die ik ervoor beleefde, waar ik niet te veel woorden aan vuil zal maken. Hierdoor stond ik niet helemaal wakker aan de start van de beginnende 100 meter en werd ik er redelijk uitgesprint. Het mocht de pret niet drukken, want het leuke is dat er punten zijn gekoppeld aan de tijden die je loopt. Ik was in ieder geval van de 0 af! De rest van het weekend was het strijden op de verschillende disciplines van de atletiek, waarbij ik vooral enthousiast werd van de loopnummers zoals de 400 meter en de 1500 meter. Ik wist al dat dit meer mijn ding was, maar alsnog was het leuk om ook persoonlijke records neer te zetten bij onder anderen het verspringen en het speerwerpen. Uiteindelijk werd ik met afstand laatste, mede door 3 onderdelen waarbij ik geen punten haalde, maar wat wil je ook met horden die tot je middel komen, poolstokhoogspringen en hoogspringen waarbij ik veel techniek miste. Al met al was het een prachtig weekend en ben ik blij dat ik ben gegaan. Volgend jaar weer een kans!

Het was weer een sportief en sociaal geslaagde maand!