NL | GR | EN

Sfeerverslag April

Door: Laurens Zureiqi, op 07-05-2023 om 07:55

Het was weer een maand, ga er goed voor zitten en neem er een kopje thee bij.

1 april, daar beginnen we mee, NSK Ekiden in Delft, in deze marathon estafette is er weer goed gelopen met als gevolg een 4e plaats voor een van de teams. Daarna zijn de vitalisten gaan herstellen bij de Mac Donalds om zich daarna snel voor te bereiden op het volgende evenement. In april was het namelijk ook Pasen, met natuurlijk onze eigen Paashaas cup! In deze trainingswedstrijd konden de vitalisten zich alvast klaarstomen voor het wedstrijdseizoen. Op deze manier had iedereen weer een beter beeld van hun goede en verbeter punten.

Geborreld werd er ook, en dan ook in retro stijl met disco lampen bij de 80’s disco borrel! De sfeer zat er in zodanig goed in dat onze oude Robert het met een biertempo van 4 bier per uur nog best laat maakte terwijl hij de volgende dag moest werken. Laurens kijkt ook positief terug op deze nacht, als hem gevraagd wordt hoe het was “ik kan er niks meer van herinneren”. Onze Amerins was deze avond ook nog jarig en dat hebben we goed gevierd, ik denk dat zij ook niks meer weet van de avond.

Op 19 april werd er super hard gelopen bij de AVrun.  Met vele podium plaatsen voor onze vitalisten was dit een erg geslaagd evenement.

Naast atletiek en borrelen hebben we ook iets nieuws geprobeerd; lacrosse. Uit de vragen van de fun-run bij de AVrun bleek dat dit de nationale sport van Canada is, dit moesten we dus snel eens proberen! Het was even wennen om te rennen met een stok in de hand, maar uiteindelijk konden een paar Vitalisten dit toch best wel goed, mooi dat op deze manier verborgen talenten naar boven komen.

De maand werd afgesloten met de 51e editie van de Batavieren race. De start etappe werd meteen goed gelopen door Jeffrey die vervolgens de hele nacht de bus heeft gereden. De nachtploeg heeft hard gestreden om mooie prestaties te leveren. Bibberend in de bus met Taylor Swift op hebben zij de hele nacht doorgehaald. Overdag begon het zonnetje lekker te schijnen en hebben sommige atleten nog genoten van een gratis massage, ookal was dat maar 10 minuten, ik vond het in ieder geval ontspannend. Ook de ochtendploeg heeft goed gelopen ondanks dat de wekker al rond een uur of 4 klonk. Na vele kopjes koffie was het tijd om te kijken naar de finish, waar Rens soepel over de baan liep in zijn orange loop groep kech broekje. Er waren daar ook renners in gorilla pakken en met allerlei attributen, we keken onze ogen uit. Ons team is uiteindelijk 18e geworden, wat een top prestatie is. In de avond werd er hard gefeest op een paar uur slaap. Nog even slapen in de tent (die super koud was, echt heel koud, geloof mij; echt heel koud) en de volgende dag zijn de vitalisten weer terug gegaan naar Groningen.

Het was weer een prachtige maand en ik kijk uit naar de komende!