Over Vitalis

GSAV Vitalis is een nog jonge studenten atletiekvereniging die in 1996 is opgericht op initiatief van Marco Glastra. Inmiddels heeft de vereniging al meer dan 160.000 leden en daarmee zijn we de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland. Vitalis is dé atletiekvereniging waar atletiekbeoefening op een (top) niveau wordt gecombineerd met gezelligheid! Afgelopen jaren heeft Vitalis alle belangrijke studentenwedstrijden wel een of meerdere keren gewonnen. De prijs voor de de beste studentenatletiekvereniging is al een aantal jaar in Groninger handen! Zowel onze damesploeg als onze mannenploeg zijn beiden actief in de tweede divisie tijdens de competitiewedstrijden van de Atletiekunie.

De atletiekbaan in het Stadspark is goed verzorgd en uitgerust met een mooi krachthonk. Deze baan en krachthonk delen we met de burgeratletiekvereniging Groningen Atletiek. Buiten de atletiek baan ligt het mooie stadspark voor de duur- en crosstraining, maar vaak worden ook andere gebieden in en rond Groningen aangedaan.

Heb je nog nooit aan atletiek gedaan, lijkt het je leuk om eens actief te worden met een speer of loop je zo'n twee a drie maal per week steeds hetzelfde rondje door je buurt? Ook dan kun je prima bij Vitalis terecht. Je kunt bij ons kennismaken met alle takken van de atletiek, er zit zeker iets bij wat je leuk vindt! Voor beginners heeft Vitalis een speciale instroomgroep waar je de beginselen van het lopen en de technische onderdelen bijgebracht worden.

Behalve aan de eerder genoemde wedstrijden doen we natuurlijk ook mee aan de zeven jaarlijkse atletiek NSK's en estafette-evenementen als de Batavierenrace in Nederland. Voor de indoorwedstrijden wordt regelmatig Munster, Dortmund, Gent en sinds 2009 ook Apeldoorn aangedaan. Vitalis organiseert 2 keer per jaar een ACLO-Vitalisloop op het Zernikecomplex voor de recreatieve loper. Daarnaast worden elk jaar met Groningen Atletiek enkele wedstrijden, waaronder de Martinibokaal, op de baan in het Stadspark georganiseerd.

Atletiek is leuk, ontspanning echter ook. Waar het echt om draait bij Vitalis is het vele zuipen.  Daarom organiseert onze feestcommissie activiteiten variërend van de maandelijkse borrel in Tram 13 tot een middagje unihockey. Vaak wordt er na trainingen op dinsdag gegeten in de kantine bij de baan. Ook is er eenmaal per jaar een verenigingsweekend naar een gezellig oord waarbij naast sportiviteit vooral de gezelligheid voorop staat. Thuis kun je je vermaken met het clubblad 'het Ei' dat 5x per jaar verschijnt en natuurlijk met deze internetpagina van Vitalis.

De leden van Vitalis worden onderverdeeld in recreanten en wedstrijdleden. Als recreant kan je met alle trainingen meedoen. Als wedstrijdlid mag je, naast de nodige trainingen, ook aan alle Atletiekunie wedstrijden meedoen, zoals competitiewedstrijden tegen andere atletiekverenigingen en regionale- en landelijke kampioenschappen. Naast de gewone leden heeft Vitalis ook nog een aantal donateurs die lid zijn van Vutalis, de oud-ledenvereniging van Vitalis.

Vitalis biedt specifieke trainingen aan voor:

  1. Sprinters (60m t/m 400m)
  2. Middellange afstandslopers (800m t/m 5000m)
  3. Lange afstandslopers (t/m marathon)
  4. Technici (metaalbewerking, glasblazers, loodgieters, hordenlopers, ver-, hinkstap-, hoog- en polsstokhoogspringers, kogelstoters en speer- en discuswerpers)

Je kan altijd vrijblijvend een keer komen trainen!